Hvorfor outplacement

Når en virksomhed opsiger en medarbejder er der mange tilskuere og interesser i spil. Det er ikke kun de opsagte medarbejdere, der står i en utryg situation – det gør de tilbageværende medarbejdere også.

Outplacement klæder lederne godt på til at varetage kommunikationen med de tilbageværende medarbejdere, så medarbejderne er orienterede om, hvordan afskedigelsen skal forløbe.

Virksomheden sender et utvetydigt, positivt signal til alle nuværende medarbejdere om, at den håndterer opsigelser professionelt og etisk ansvarligt. Det gør også virksomheden mere attraktiv over for kommende medarbejdere.

Outplacement-udbyder leder sparring

5 gode grunde til at tilbyde opsagte medarbejdere outplacement

  • En værdig afsked: Outplacement kan hjælpe med at gøre en afskedigelsesproces til en bedre oplevelse for både lederen og den opsagte medarbejder, så parterne skilles ad på en værdig måde.

  • Ansvarlighed: Virksomheden viser hensyn og tager ansvar. Samtidig viser virksomheden over for tilbageværende medarbejdere, at de agerer professionelt og socialt ansvarligt i sådanne situationer. Det skaber intern tryghed.

  • Hjælp til den opsagte: Den opsagte medarbejder bliver klædt grundigt på til sin jobsøgning og har dermed langt bedre mulighed for at komme hurtigere tilbage i job.

  • Hjælp til lederne: I hjælper lederne med at blive klædt ordentligt på til at kunne varetage en mentalt krævende proces. Samtidig sikrer I, at ledelsen kommunikerer ensartet.

  • Positive ambassadører: En værdig afsked i øjenhøjde øger sandsynligheden for, at den opsagte vil være mere positivt indstillet over for jeres arbejdsplads – på trods af afskedigelsen.

Interesseret i at høre mere om outplacement?

Vil du høre mere om outplacement, priser og forløb hos os? Send os en forespørgsel via formularen – så vender vi retur hurtigst muligt.

Hjælp din medarbejder godt videre

Heldigvis er der mange muligheder for at håndtere en opsigelse professionelt. Ifølge Kandidatanalysen 2021 oplevede 33%, at opsigelsen i høj grad eller i meget høj grad blev håndteret ordentligt.

Der er ingen, der glæder sig til at opsige en medarbejder, men det hører med ansvaret, og det kan faktisk lade sig gøre på en ordentlig måde. Med den rigtige håndtering kan opsigelsen foregå relativt smertefrit og med nye, spændende muligheder i vente.

3 overvejelser du bør gøre dig som arbejdsgiver ved opsigelser

  • Hav styr på det juridiske: både af hensyn til respekten for din medarbejder, men også for at have dit på det rene for virksomhedens skyld. Det kan blive meget dyrt, hvis virksomheden ikke overholder lovgivningen. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg om 4 typiske juridiske fejl.

  • Forbered samtalen: Det er svært at overlevere en dårlig nyhed, især når den har så omfattende betydning for den, der modtager den. Det er vigtigt, at du forbereder samtalen grundigt, og det kan du læse mere om i vores blogindlæg med 5 vigtige råd til at gennemføre en opsigelsessamtale professionelt.

  • Outplacementforløb er skabt til i den gode opsigelses navn. Det er en mere konkret måde at hjælpe sin medarbejder videre i arbejdslivet, og vores undersøgelse har vist, at det er noget, de opsagte sætter stor pris på.

Opsagt, afskediget, fyret eller farvel og tak?

Kommunikation sætter rammen for fortællingen om, hvad der skete. Der er himmelvid forskel på, om det er fortællingen om en afskedigelse, en fyring eller at blive smidt ud.

Som den der opsiger, kan det føles som umuligt at vide, hvordan afskedigelsen bliver modtaget. En ting er i hvert fald sikkert; Hvis du som leder ikke kommunikerer ordentligt og rettidig under opsigelsesforløbet, har du tabt.

Men god og ordentlig kommunikation på det rigtige tidspunkt har du gjort en stor del af arbejdet omkring, at opsigelsen bliver oplevet som ordentlig og professionel. For det er en sårbar situation for den opsagte. Og god og dårlig håndtering af en så følsom situation vil uigenkaldeligt smitte af på både virksomheden og de opsigende ledere. Men der er ingen tvivl om, at det er en opgave med mange faldgruber.
Derfor får du vores drejebog for den gode opsigelse og vores bedste råd til kommunikationen her

LÆS OGSÅ: 6 vigtige råd til den svære samtale

Det indgår i et typisk outplacementforløb

  • Individuelle møder med en af vores outplacement specialister á 1 times varighed

  • Der er fri og ubegrænset adgang til rådgiveren på mail eller telefon mellem møderne

  • Tilbud om at gennemføre en personprofil som en del af din afklaringsproces.

  • Adgang til jobspot – online platform hvor du har adgang til en masse faktuel viden, videoer, øvelser og templates

  • Man får udleveret bogen moderne jobsøgning og vores seneste Rekrutteringsanalyse

  • Ballisager Webinar – inspirerende webinarer med emner såsom LinkedIn, uopfordret jobsøgning m.m.

  • Vi har kontorer over hele landet, hvilket betyder, at vi kender det lokale erhvervsliv

  • Onboarding, hvor vores rådgiver er til rådighed i 3 måneder efter, at kandidaten er begyndt i nyt job

Har I sagt farvel til ledere i jeres organisation?

Der er færre lederstillinger end generelle medarbejderstillinger. Derfor kræver det nogle gange lidt ekstra, når en opsagt leder skal hjælpes videre. Vores outplacementforløb målrettet ledere indeholder ovenstående pakke men er desuden toppet med:

  • En Outplacementspecialist, der har erfaring med lederrådgivning

  • Da vi har en stærk og professionel rekrutteringsafdeling, tilbyder vi sparring fra en Recruiter, som man ofte møder i processerne

  • Sparring på LinkedIn profil fra en af de searchere, som finder kandidaterne, når stillinger skal besættes.

  • En udvidet personprofil, på niveau med det som lederen vil møde i rekrutterings-sammenhæng inklusiv en tilbagemeldingssamtale, hvor lederen kan blive opmærksom på egne styrker, udviklingsområder og måske input til andre karriereveje

  • Ved valg af Job-garanti forløb, er der tilknyttet ’Jobsikkerhed’: muligheden for at genoptage sit forløb inden for 6 måneder, hvis det nye job, mod forventning ikke skulle holde

Guide: Advokatens gode råd til opsigelsen

Det kan ikke blive et værdigt exit, hvis der er revner i jura’en”. Så kort kan det siges. Der skal være styr på juraen, når man opsiger. Men juraen kan på den anden side heller ikke stå alene, for der er meget mere på spil end bare regler, når man opsiger en medarbejder.

Vores guide hjælper dig med at navigere i juraen og giver tip til, hvad man ellers skal skal fokusere på, så opsigelsen opleves både professionel og ordentlig af den opsagte og af kollegaerne omkring.

Kort om Konsulenthuset ballisager

  • Grundlagt 2008

  • Specialister i outplacement, rekruttering, employer branding og karriererådgivning

  • Ca. 70 medarbejdere – heraf de fleste fastansatte

  • 12 lokalafdelinger

  • Mere end 1000 outplacementforløb om året

  • Drevet af data og evidens

  • Vidensbaseret tilgang og rådgivning

  • Virksomhedspanel med ca. 2.000 virksomheder

Udvalgte referencer

Hvad sigerne kunderne?

Line Ehlers, Global HR Business Partner i PR Electronics, fortæller her om, hvordan det er at være kunde hos ballisager.

Ene Krog
Ene KrogDirektør

Vil du høre mere om, hvordan I kan hjælp medarbejderne videre med outplacement?

Lav en professionelt og menneskeligt håndteret opsigelsesrunde. Og hjælp de opsagte godt videre med et outplacementforløb. Vi guider jer i opsigelsesprocessen og de opsagte med outplacement.

Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.